*Nettavisen* Nyheter.

Vil ikke betale for Alzheimer-medisin

Pillerush i julemåneden.

Legemiddelverket vil nå vurdere å ta den omstridte og dyre alzheimer-medisinen Aricept av blå resept.

14.07.04 06:37

Medisinen har vist seg nesten uten virkning, men staten har brukt 210 millioner kroner på medisinen, skriver Dagsavisen.

Fungerende direktør i Legemiddelverket, Ivar Vollset, bekrefter at Aricept står lagelig til for hogg når myndigheten til høsten skal se på hvilke medisiner som fortsatt bør stå på blå resept.

- Vi har vært klar over at Aricept har liten effekt lenge, det var også derfor vi først gikk imot at staten betaler for den. Dette inntrykket bekreftes med den nye studien. I løpet av høsten vil vi vurdere om det er grunnlag for å ta den av blå resept, sier Vollset til Dagsavisen.

Lege og stortingspolitiker Olav Gunnar Ballo (SV) er enig i at samfunnet ikke kan betale i det uendelige for en medisin som slaktes vitenskapelig. Han vil ta opp saken når Stortinget kommer sammen etter sommeren. Han vil også ha en debatt om ordningen med blå resept.

- Det er et godt eksempel på at hele ordningen med blå resept må legges om. Vi må unngå at legemiddelindustrien driver lobbyvirksomhet mot Stortinget og at stortingspolitikere gjør seg til saksbehandlere for å få enkeltmedisiner på blå resept slik Alvheim har gjort. Det er noe vi fortsatt ser for mye av, mener Ballo. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.