RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke bli Venstre-leder

Sist oppdatert:
Olaf Thommessen har bestemt seg for at han ikke vil stille som kandidat til ledervervet i Venstre. Dermed unngår partiet en opprivende lederstrid.

- Jeg er ikke kandidat til ledervervet i Venstre, sier Olaf Thommessen til NTB.

Lars Sponheim varslet i går valgkomiteen at han tar gjenvalg som partileder. Det er årsaken til at Thommessen ikke stiller som lederkandidat.

Thommessen sparer dermed Venstre for en opprivende lederstrid.

– Jeg synes det er uansvarlig å dra partiet inn i en lederstrid. Det viktige nå er å samle partiet fram mot landsmøtet og til Stortingsvalget i 2005 slik at vi får den oppslutningen jeg mener vi fortjener, sier Thommessen til NTB.

Thommessen sier imidlertid at han står til Venstres disposisjon når det gjelder nestledervervet i partiet.

– Denne beslutningen ble tatt på bakgrunn av den situasjonen partiet er i. Jeg har sagt at jeg vil gjøre en innsats for partiet. Men hvilken rolle jeg skal ha overlater jeg til valgkomiteen, sier han.

Kritikken mot leder Lars Sponheim internt i partiet har vært sterk i hele høst og vinter, men i går meldte TV 2 at vinden har snudd.

Åtte av partiets 14 fylkesledere sa til TV 2-nyhetene at Sponheim bør fortsette som leder, gjerne med Olaf Thommessen som nestleder. Tre avventer valgkomiteen, mens bare tre sa klart nei i går.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere