RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Vil ikke drive PR for Rehman

Sist oppdatert:
- Jeg ønsker ikke å bli brukt som PR for Rehmans komikerkarriere, uttaler mulla Krekar som derfor godtar politiets henleggelse.

Tirsdag for en uke siden løftet komikeren Shabana Rehman Krekar på utestedet Smuget i Oslo. Mullaen følte seg krenket og anmeldte forholdet, men saken ble henlagt av politiet tirsdag. De mener det ikke er noen rimelig grunn til å undersøke om det foreligger et straffbart forhold som bør straffeforfølges av det offentlige.

Krekar sier i en pressemelding tirsdag at han tar politiets avgjørelse til etteretning og godtar henleggelsen.

Vil ikke være PR-mann
- Jeg påklager ikke politiets beslutning, sier Krekar i meldingen.

Årsaken er blant annet betingelsene Rehman har stilt for å møte Krekar. Hun har blant annet krevd at møtet skulle skje i en moské og kringkastes av al Jazeera.

- Jeg har i forhold til måten situasjonen er taklet på av Shabana Rehman og enkelte norske medier, valgt å legge saken død. Dette innebærer at jeg ikke påklager politiets beslutning, sier Krekar.

- Jeg ønsker ikke å bidra til det medieoppstyret som saken har reist, ei heller bli brukt som PR for hennes komikerkarriere, skriver Krekar.

- Latterliggjør islam
Mulla Krekar understreker at han tar avstand fra Rehmans løft, og at det er grunnen til at han anmeldte komikeren.

Krekar poengterer at det er et viktig spørsmål av religiøs karakter for ham å bli «krenket på denne måten».

- At disse verdiene ikke blir beskyttet og respektert tar jeg til etterretning. Jeg vil ikke bidra til at denne saken blir brukt for å latterliggjøre islam eller fremmedkulturelle mennesker i Norge, sier Krekar i pressemeldingen som ble sendt ut av advokat Brynjar Meling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere