*Nettavisen* Nyheter.

Vil ikke fengsle homøopat

Påtalemyndigheten ba om betinget fengsel for den kvakksalversiktede homøopaten Atle Johan Løvaas.

26.01.06 08:37

Under onsdagens avsluttende prosedyrer i Bergen tingrett, ba aktor Rudolf Christoffersen om at Løvaas får 60 dager betinget fengsel, en bot på 100.000 kroner og fratas retten til å praktisere som homøopat for all framtid. Det vil si at Løvaas, uansett sakens utfall, slipper unna et fengselsopphold. Blir han dømt og påtalemyndigheten får medhold for sin påstand, må han imidlertid finne seg en annen jobb.

- Han har vist seg uskikket til å jobbe med alternativ behandling. Etter at han tidligere fikk en bot for brudd på loven har han fortsatt på samme måte. Det er grunn til å tro at han vil fortsette med det nå også, sa Christoffersen til rettens dommere, ifølge Bergensavisen.

- Verst å miste jobben
Løvaas' forsvarer, Helge Wesenberg, ba om full frifinnelse av sin klient. Han understreket også at det verste for Løvaas ville være å miste retten til å drive som homøopat. Løvaas sa under sin forklaring i saken at han elsket jobben sin og at det var et privilegium å få hjelpe andre mennesker, før han brast i gråt.

Homøopaten er tiltalt for kvakksalveri. Han skal ha fortalt sine pasienter at han kunne kurere dem for kreft, kikhoste og andre alvorlige, smittsomme sykdommer.

Dom i saken faller neste uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.