*Nettavisen* Nyheter.

Vil ikke fengsle mistenkt i prostitusjonsliga

Oslo tingrett avviste torsdag å varetektsfengsle en mann i 30-årene som politiet mener har distribuert annonser for prostitusjon på internett.

27.05.04 18:54

Mannen er siktet etter hallikparagrafen i samband med det politiet mener er en europeisk liga som utnytter ungarske jenter til prostitusjon. Men Oslo tingrett mente at mannens handlinger ikke var aktive nok til at han kunne fengles etter denne paragrafen.

- Vi er uenig med retten, vi mener at mannens handlinger var nødvendige for at ligaen skulle kunne drive prostitusjonsvirksomheten. Vi påkjærte kjennelsen med oppsettende virkning, og fikk medhold i at han skal sitte i varetekt til lagmannsretten har vurdert påkjæringen, sier politiadvokat Jørn Mejdell Jakobsen i politiets spesialenhet Catch til NTB.

Politiet ba om to ukers varetekt for mannen.

Ikke erkjent
Onsdag ble to kvinner på henholdsvis 30 år og 29 år varetektsfengslet i fire uker, mens en 48 år gammel mann ble fengslet i to uker. 30-åringen er siktet for menneskehandel, mens de tre andre er siktet etter hallikparagrafen.

- De siktede har ikke erkjent straffskyld, sier Mejdell Jakobsen.

Ytterligere to er pågrepet i Tyskland og siktet for menneskehandel. Disse vil bli begjært utlevert til Norge. Mejdell Jakobsen kan ikke utelukke at det blir flere pågripelser i saken, og ønsker derfor ikke å si noe om hva de siktede har forklart i avhør.

- Vi har foretatt ransakinger på stedene hvor de involverte ble pågrepet, samt noen andre steder, sier politiadvokaten.

Flere år
Catch aksjonerte tirsdag mot to adresser i Oslo der de mener at det har blitt drevet bordellvirksomhet. Da oppholdt det seg fem ungarske jenter samt vakter på de to stedene.

Mejdell Jakobsen bekrefter at de mener at virksomheten skal ha pågått over flere år, men sier at de er usikre på hvor mange jenter som er blitt utnyttet av ligaen.

I forbindelse med aksjonen i Oslo ble det beslaglagt mellom 250.000 og 300.000 kroner i kontanter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.