Vil ikke gi Jens garantier

SV-leder Kristin Halvorsen vil ikke gi Ap garantier om støtte hvis SV ikke selv kommer seg inn regjeringskontorene etter stortingsvalget neste år.

21.06.04 16:47

Mandag var Sosialistisk Venstreparti første parti ut til å oppsummere hvordan partiet oppfatter den siste stortingssesjonen.

Og SV-lederne hadde ingen problemer med å være fornøyde. Partiet har gått betraktelig fram på meningsmålingene og for første gang i historien snuser SV på regjeringsmakt.

Kristin Halvorsen erklærer at partiet har fått så mye selvtillit det siste året at de slett ikke har tenkt å logre med halen for å få godord.

- Økt selvtillit
- SV har fått mye mer selvtillit nå enn det vi har hatt. Vår egen identitet passer med meningsmålingene. Vi er blitt et mellomstort parti. Derfor snakker vi ikke bare om god vilje eller at vi snakker godt sammen, men hvor stor oppslunting en har. Dette er maktpolitikk, sier Halvorsen.

Og derfor er hun klar i sin melding til Ap-leder Jens Stoltenberg.

SV's pressekonferanse:

Meny: Jordbær med fløte

Hvor: I bakgården til Gamle Raadhus Restaurant, Oslo

Hvem var der: SV-leder Kristin Halvorsen, nestleder Karin Andersen og finanspolitisk talsmann Øystein Djupedal + omtrent 15 mer eller mindre forfrosne journalister og fotografer

Kristin Halvorsens største opptur det siste året: - Etiske regler for oljefondet

Hennes største nedtur: - Ingen (Ikke troverdig)

Hørt: - Vi vil ikke sirkle rundt KrF og trygle og be om samarbeid

-SV vil ikke gi noen garantier for en regjering som vi ikke er medlem av, sier Halvorsen som ikke vil si hvor mange prosent partiet vil ha for å gå inn i et regjeringssamarbeid.

-Blir det et Stortingsflertall for de tre partiene, kan jeg garantere at det blir en ny regjering. Men jeg kan garantere at vi ikke setter et tall på 36,9 prosent, sier hun med tanke på daværende Ap-leder Thorbjørn Jaglands ultimatum.

Utelukker ikke felles program
I likhet med Ap-leder Jens Stoltenberg utelukker hun ikke et felles program for de tre rød-grønne partiene foran valget.

– Jeg vil ikke utelukke at det kan komme, men vi er ikke der nå. Veien blir til mens vi går, sier Halvorsen som allerede har funnet et navn til den nye regjeringen: «solidaritets regjeringen».

-Vi trenger en solidarisk kurs for Norge. Vi vil ruste opp fellesskapet, sikre rettigheter i arbeidslivet, jobbe for en klarere internasjonal politikk og gjøre Norge til en miljønasjon.

Her kan du diskutere et rød-grønt regjeringsalternativ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag