RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke hjelpe diabetessyk (9)

Sist oppdatert:
Niåringen har diabetes og trenger blodsukkermålinger døgnet rundt, men Helse Midt-Norge vil ikke bekoste elektronisk måler.

Ni år gamle Daniel Forsland er rammet av en farlig variant av diabetes med svært ustabilt blodsukker. Legene hans mener en ny type insulinpumpe vil gi ham en lettere hverdag, men Helse Midt-Norge vil ikke ta regningen, melder TV 2 Nyhetene.

Se innslag på TV 2 Sumo

Annenhver time må niåringen måle blodsukkeret. Er det for høyt kan han havne i koma. Er det for lavt kan han havne i sjokk. Han har insulinpumpe, men den er avhengig av manuelle målinger, døgnet rundt.

- Vi bruker ringeklokke om natta for å ta målingene, forteller niåringens far, Ronny Forsland, til TV 2 Nyhetene. Han innrømmer at dette sliter på familien.

For å sikre riktige målinger døgnet rundt har sykehuset søkt om en spesiell insulinpumpe med elektronisk sensor, slik at han slipper å stikke seg. Den koster 50.000 kroner.

Det er dette Helse Midt-Norge sier nei til å koste.

Daniels far vet at andre med samme sykdom som sønnen har fått en bedre hverdag med den nye typen insulinpumpe med elektronisk sensor. Nå håper han Helse Midt-Norge vil snu i saken.

- Jeg har lyst til at gutten min skal få være aktiv og delta på alt som jevngamle unger får være med på, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere