*Nettavisen* Nyheter.

Vil ikke kritisere skudd mot ranere

Politiet gjorde ikke noe kritikkverdig da de skjøt ned og uskadeliggjorde ranerne Sven Eirik Utsi og Carlo Hellevig 15. august i fjor. Det mener Spesialenheten for politisaker.

Spesialtrenet politi bevæpnet med maskinpistoler og andre tjenestevåpen ventet på ranerne da de slo til mot DnBs bankfilial på Jessheim. Selv om tekniske undersøkelser på flere punkter ikke stemmer overens med politimennenes forklaring, frifinner Spesialenheten for politisaker politimennenene, ifølge NRK.

- Vi har vurdert helheten i politiets aksjon og har ikke kommet til at det er forhold her som er av en slik art at det er grunnlag for å uttale en klar kritikk, sier Jan Egil Presthus, leder for Spesialenheten for politisaker, til NRK.

Utsis advokat Morten Furuholmen mener hans klient ble skutt bakfra. Han vil påklage avgjørelsen til Riksadvokaten. Ingen av ranerne avfyrte skudd, og det ble ikke avfyrt varselskudd fra politiets side.

Utsi ble truffet av to skudd, ett av dem i baken og et i høyre hånd. Hellevig ble truffet av to skudd i høyre lår og ble påført alvorlige skader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.