RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke lenger ha politi-kvitteringer

Sist oppdatert:
Fremskrittspartiet gjør helomvending og støtter ikke lenger forslaget om å innføre en ordning med politikvitteringer.

- Vi var delt på midten, og hadde en diskusjon som resulterte i at det ble flertall mot ordningen, sier Frps justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen til TV 2 Nettavisen.

Ellingsen sier at det er ressurssituasjonen i politiet som gjør at Frp ikke vil bruke to-tre millioner kroner på prøveprosjektet.

Helomvending
Fremskrittspartiet var i 2002 i mot den såkalte kvitteringsordningen. Da et forslag ble fremmet i 2003 om å få innført en slik ordning, snudde imidlertid Frp i Stortingssalen, og støttet SV og Ap mot regjeringen. Onsdag avgjorde Frps stortingsgruppe at partiet ikke kommer til å støtte prøveforslag regjeringen er blitt bedt om å komme med.

- Vi konkluderte med at hensynet til norsk rettssikkerhet blir ivaretatt med visse presiseringer av dagens regelverk, understreker Ellingsen.

Slike presiseringer innebærer blant annet et forslag om at polititjenestemenn skal bære et synlig tjenestenummer på uniformen, slik at personer som føler seg urettmessig ransaket, lettere skal kunne klage.

SV, Arbeiderpartiet og Frp har tidligere pålagt regjeringen å fremme et forslag om en kvitteringsordning for politiet. Regjeringspartiene var opprinnelig imot ordningen, men regjeringen etterkom pålegget og gikk i en stortingsmelding inn for en prøveordning med politikvitteringer i Søndre Buskerud politidistrikt.

- Tøvete innspill
- Vi er glade for at Fremskrittspartiet nå har snudd. Forslaget om politikvitteringer var et tøvete innspill som regjeringen dessverre har vært nødt til å bruke tid og krefter på, sier Trond Helleland (H) til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere