*Nettavisen* Nyheter.

Vil ikke si unnskyld

- Jeg kan ikke be om unnskyldning for en fredelig og vennlig handling, sa Shabana Rehman om det stadig mer berømte løftet av mulla Krekar på utestedet Smuget sist tirsdag.

30.04.04 22:23

Standupkomikeren sa i programmet «Først og Sist» på NRK fredag kveld at hun imidlertid vil lese anmeldelsen av henne grundig for å se hvordan Krekar forklarer sin reaksjon.

Hun understreket at hun mener mulla Krekar ikke bør utvises, men få bo i Norge og gjerne gi andre geriljaledere innføring i hva demokrati betyr.

- For en gangs skyld tenkte jeg ikke. Jeg løftet, sa Shabana da programlederen spurte om stuntet var planlagt. Hun sa løftet kom som en følge av debatten som hadde foregått tidligere om mulla Krekars bok. Konklusjonen på debatten var at Krekar ikke var noen fare for rikets sikkerhet, han var tvert imot en av oss.

- Derfor fortjente han en hyllest og løftet var nettopp det. I ettertid kan jeg se at løftet ikke ble oppfattet slik, men det var definitivt ingen krenkelse. Hvis en kvinne kan løfte ham, kan han ikke være farlig, tenkte jeg, og bestemte meg for å ta en test.

- På en måte var det faktisk meg som ble litt lurt, sa Shabana, men hun syntes likevel debatten etter intermessoet har vært interessant og avdekket hvor de forskjellige deltakerne har sitt ståsted.

Shabana Rehman understreket at reaksjonen på løftet uten tvil er en reaksjon som skyldes at hun er kvinne. Derfor er det kanskje på tide å spørre om Krekar forstår meg og ikke omvendt, sa hun.

- Vi snakker oss rundt de reelle problemene, men det er selvsagt en årsak til at en sak som dette sprer seg så raskt og så bredt, sa Rehman.

Hun innledet sitt besøk hos Fredrik Skavlan med å løfte ham inn på den eksklusive listen over menn som er blitt løftet av standupkomikeren. Han blir neppe den siste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.