RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke stanse «SpaceShot»

Sist oppdatert:
Tusenfryd mener at deres «SpaceShot» er helt annerledes enn attraksjonen der ei jente fikk beina kappet av i USA.

I USA er ti karuseller av denne typen stengt inntil videre, og fornøyelsesparken Gröna Lund i Stockholm stenger også sin attraksjon «Fritt fall».

- Annen type
Administrerende direktør Linda Bernander Silseth i Tusenfryd sier at «Japp SpaceShot» ikke er av samme type som ulykkeskarusellen i USA. Torsdag fikk ei 13 år gammel jente begge føttene revet av i parken Six Flags i Louisville i Kentucky da en vaier snodde seg rundt dem før hun falt over 50 meter.

Jenta befant seg i «Superman Tower of Power», en attraksjon der de besøkende blir heist 54 meter opp i luften i et tårn, og deretter sluppet ned i nesten 90 kilometer i timen.

Tusenfryd har ingen planer om å stenge sin «Japp Space Shot». I spaceshoten blir man heist oppover 65 meter i stedet for å falle.

- Det er en helt fryktelig ulykke, men de to attraksjonene kan ikke sammenlignes. Selv om de kan se like ut, er de helt forskjellige. Dette er en helt annen teknikk og en annen leverandør, sier administrerende direktør Linda Bernander Silseth i Tusenfryd til Nettavisen.

Ledelsen i fornøyelsesparken Gröna Lund ser annerledes på det.

- Vi må vite hva som var årsaken til denne ulykken. Det er samme attraksjon og samme produsent og derfor stenger vi «Fritt Fall» til vi vet hva som har skjedd, sier Peter Osbeck i Gröna Lund till aftonbladet.se.

Ikke rask nok
Tragedien i USA skjedde da kurven med folk om bord var helt på toppen og en av vaierne på karusellen løsnet.

Flere vitner så vaieren ryke og bli slengt mot beina til de besøkende, som skrek og forsøkte å trekke dem opp under seg.

Men 13-åringen var ikke rask nok, og vaieren snodde seg rundt beina hennes.

Revet av ved ankelen
Føttene til den unge jenta ble revet tvers av ved ankelen mens hun satt fastspent uten mulighet til å gjøre noe.

Vitner forteller at hun var i sjokk da hun traff bakken.

- Da jeg kom dit, satt jenta bare der, uten bein. Hun bare satt der, rolig, antagelig i sjokk, sier et vitne til CNN.

Jenta ble fraktet til sykehus, og ble operert fredag. Sykehusets talskvinne Julie Gordon sier hun ikke kan kommentere utfallet av operasjonen, på grunn av taushetsplikten.

Populær karusell
Besøkende i Tusenfryd kan kjøre karusell uten å frykte lignende ulykker, ifølge parkledelsen.

- Man kan aldri garantere at ikke noe inntreffer når mennesker er i bevegelser, men gjør alt vi kan for å sikre karusellene. Vi bytter samtlige vaiere annenhvert år og kontrollerer dem hver morgen. Vi er trygge på vårt eget system, og Space Shot-en er en av våre mest populære attraksjoner, sier Linda Bernander Silsetn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere