RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil kartlegge mirakel-pasienter

Historiene til pasienter som har opplevd et uvanlig sykdomsforløp og dem som er blitt friske uten at legenes lærebøker er fulgt, skal nå kartlegges.

Det er Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin (NAFKAM) ved Universitetet i Tromsø som skal kartlegge de uvanlige sykdomsforløpene. Danske kreftpasienter er også invitert med på undersøkelsen, skriver den danske avisen Politiken.

Hensikten er å finne ut om det er likhetstrekk mellom pasientene, behandlingsformene og resultatene, slik at erfaringene også kan komme flere til gode.

- Vi forventer ikke å kunne si noe bestemt om de forskjellige behandlingsformer virker eller ikke. Men vi forventer å få noen ideer om hva det bør forskes nærmere på. Dessuten vil registreringen kunne bidra til å få avklart misforståelser, feil diagnoser samt å avdekke behandlingsmetoder som kan være direkte skadelige, sier senterleder Vinjar Fønnebø i NAFKAM til det danske magasinet Tæt på kræft, som gis ut av organisasjonen Kræftens Bekæmpelse.

Kartleggingen skal også omfatte astma, allergi og multippel sklerose. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere