RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil kaste ut alle som ikke er jøder fra Israel

INGEN NÅDE: Israel-vennen Gro Faye-Hansen Wenskes kronikk i dagen har skapt bølger.
INGEN NÅDE: Israel-vennen Gro Faye-Hansen Wenskes kronikk i dagen har skapt bølger. Foto: Faksimile (Dagen)
Sist oppdatert:
- Hun bringer norske Israel-venner i vanry, sier Vebjørn Selbekk.

OSLO (Nettavisen): - Det er noe av det drøyeste jeg har lest fra den kanten. Her tas det uten omsvøp til orde for etnisk rensing - at araberne må ut av Israel, sier Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk.

Gro Faye-Hansen Wenskes kronikk i Dagen sist uke - «De ugudelige skal bli utryddet av landet» - har skapt bølger på sosiale medier og fikk Selbekk til å rykke ut med en leder hvor han tar sterkt avstand fra synspunktene.

Ni bibelsitater

5700 personer har så langt anbefalt Wenskes kronikk, der hun - med henvisning til Israel-Palestina-konflikten og ni bibelsitater tar til orde for at araberne må ut av Israel.

Wenske, som er styreleder i Stiftelsen for Bibelen og Israel, skriver at hun tror araberne ikke vil slutte med å drepe jøder «før de ser sitt eget blod flyte».

- Min far hadde rett

«Ja, jeg er nå overbevist om at Bibelen og min far hadde rett: Araberne må ut av Israel! De har 22 arabiske land å flytte til der de snakker arabisk har arabisk kultur og religion. La dem bo der!», skriver hun blant annet i kronikken.

Reagerer som Israel-venn

Selbekk sier til Nettavisen at han reagerer som Israel-venn på de synspunktene Wenske fremmer.

TAR AVSTAND: Vebjørn Selbekk, redaktør i Dagen.


- Hun bringer norske Israel-venner i vanry. Jeg er en stolt Israel-venn, og vi har en lang tradisjon for dette i Norge. Nettopp derfor er det viktig å ta tak i slike holdninger, sier Selbekk.

Selbekk peker i sin leder på at ekstreme islamister har fått mye mediefokus i det siste for sin voldsretorikk og at her kommer voldsretorikken fra kristne predikanter.

Les Selbekks leder: Skremmende holdninger

- Det er én viktig forskjell, og det er at denne fløyen ikke utøver vold, men retorikken er svært skremmende, sier han til Nettavisen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere