RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil knuse Ap på eiendomsskatt

Sist oppdatert:
Frp vil felle Ap i Trondheim på eiendomsskatten. Si din mening!

- Ap tapte valget i Oslo i 2003 mye på grunn av eiendomsskatten. Derfor vil vi oppfordre ordføreren i Trondheim om å gjøre det samme som Rune Gerhardsen (Ap) nå har gjort i Oslo, nemlig å gi opp eiendomsskatten, sier ordførerkandidat Kristian Dahlberg Hauge (Frp), til Nettavisen.

Vil erobre Trondheim
Ap-leder Jens Stoltenberg har sagt at Aps viktigste mål i valget er å beholde makta i Trondheim, og å erobre Oslo. Og Hauge har tenkt å gjøre det vanskelig som mulig for Stoltenberg i Trondheim.

- Det er paradoksalt at eiendomsskatten er doblet etter fire år med et sosialistisk flertall i byen. I 2003 var eiendomsskatten 140 millioner kroner i året, i 2007 hadde den steget til 280 kroner. Vi går til valg på at vi skal redusere eiendomsskatten hvert år, og fjerne den på sikt, lover han.

- Hvorfor er det ikke greit å ha eiendomsskatt?

- Det er en dobbelbeskatning. En betaler for en eiendom som en allerede har betalt for. En betaler også for vei, vann og kloakk, som eiendomsskatten var ment å skulle dekke. Den er også til de grader usosial. Den rammer barnefamilier som har behov for store hus, og personer som har mistet sin ektefelle og som sitter igjen med store hus, sier Hauge.

Vil ha svar fra Ap
Derfor vil han denne uka levere en interpellasjon i bystyret.

- Ap må si om de fortsatt vil ha eiendomsskatt. Den dekker over at Ap egentlig ikke er villig til å prioritere hva som er viktig. Det er klart at når Oslo,som er en så stor by, kan klare seg uten eiendomsskatten, så dekker den over at Ap i Trondheim ikke er i stand til å prioritere, sier Hauge.

- Beholder skatten
Gruppeleder for Ap i Trondheim, Aase Sætran, gir ordførerkandidaten for Ap klart svar. Ap akter å beholde eiendomsskatten i byen.

- Jeg vil gjerne spørre Frp hvor de har tenkt å kutte 300 millioner kroner? Det er umulig kutte uten å ramme barn og eldre, sier Sætran til Nettavisen.

- Frp mener at eiendomsskatten er usosial?

- Jeg kan bare fastslå at for Ap er det viktigere å sikre velferden for barn og eldre enn å gi 300 millioner kroner i skattelette.

- Frp fjernet ikke skatten selv
Sætran mener at Frp i Trondheim er lite troverdig når det gjelder eiendomsskatt.

Det har vært eiendomsskatt i Trondheim i 100 år. I 14 år av disse årene har Frp sittet med hånden på rattet, uten at de reduserte eiendomskatten.

Det er veldig lett å komme med slike løfter når en sitter i opposisjon. Men Ap vil sikre en god skole og eldreomsorg i stedet for skatteletter, sier hun.

Les mer politikk på Nettavisens valgseksjon her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere