Gå til sidens hovedinnhold

Vil kreve 15 års fengsel

Politiet mener tekniske bevis viser at Hedda Karterudseter kjempet for livet før hun ble kvalt.

De tekniske bevisene sto tirsdag i fokus under rettssaken mot Hassan Hashin, som er tiltalt for drapet på Hedda Karterudseter. Ifølge påtalemakten tegner de et bilde av et blodig seksualdrap og stemmer på mange punkter dårlig overens med den drapstiltaltes forklaring fra rettssakens første dag. Fredag vil aktor ventelig be om 15 års fengsel for somalieren.

- VI mener vi står overfor et seksualdrap slik vi ofte ser det i norsk rettshistorie, og den forklaringen som ble gitt i går var tilpasset en strategi, sier John Knapstad, foreldrenes bistandsadvokat, til TV 2 Nyhetene.

Kjempet for livet
Ifølge tekniske rapporter kjempet Hedda Karterudseter for livet mens hun ble utsatt for flere kraftige slag mot hodet. En piercing ble revet av, hun ble bitt flere steder og forsøkt kvalt med en plastpose - før Hashin kvelte henne med bare hendene.

- Det har foregått en kamp. Det er et offer som har forsøkt, så langt det er mulig, å motsette seg det hun har blitt utsatt for. Og det er det de sporene vi ser på hybelen viser, sier aktor, statsadvokat Bjørn Soknes til TV 2 Nyhetene.

Hodet i hendene
Hashin satt med hodet i hendene gjennom hele dagen i retten. Hashins forsvarer, advokat Herman Hoff, sier tiltalte husker lite fra han la hendene rundt halsen på Hedda Karterudseter til han så det kom blod fra nesen hennes.

Fredag vil aktor legge ned påstand om 15 år i fengsel for Hassan Hashin.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken