*Nettavisen* Nyheter.

Vil kreve ny Nokas-utsettelse

Støynivået i Nokas-saken øker. Forsvarerne til Erling Havnå krever at rettssaken utsettes ytterligere.

22.09.05 22:24

Nokas-forsvarere er i full gang med å gjennomgå de delene av avlyttingsmaterialet de har fått utlevert i Nokas-saken. I går ble det kjent at politiet vil bruke en ny paragraf i straffeprosessloven for å hemmeligholde materiale knyttet til 14 personer. Seks av disse sakene er ennå ikke endelig avgjort.

- Det som skjer nå er at tingretten må ta stilling til den begjæringen statsadvokaten har sendt inn om å unnta ytterligere deler av materialet etter paragraf 242, sier statsadvokat Thor Christian Carlsen til TV 2 Nyhetene.

Dette vil først skje mandag, samme dag som Nokas-saken etter planen skal starte opp igjen. Dermed kommer det nå krav om ytterligere utsettelse i norgeshistoriens mest omfattende straffesak etter krigen.

- Dette burde vært avklart for lenge siden. Politiet burde fremmet disse begjæringene om tilbakeholdelse før hovedforhandling startet, sier Erling Havnås forsvarer, Astri Aas-Hansen, til TV 2 Nyhetene.

Hun begrunner dette prinsipielt.

- Vi skal ha tilgang til det materialet som politiet har rådighet over før vi får et helt bilde av saken. Derfor kommer vil til mandag å begjære en ytterligere utsettelse, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag