RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Per-Willy Amundsen
Per-Willy Amundsen Foto: Arild J. Waagbø

Vil kutte antall kommuner til 100

Sist oppdatert:
Fremskrittspartiet vil bruke belønning som virkemiddel for å slå sammen nok kommuner til at Norge sitter igjen med rundt 100 kommuner.

Frp har programfestet at kommunesammenslåing skal være frivillig. Men partiet ønsker en endring i kommunestrukturen, og Frps kommunalpolitiske talsmann Per-Willy Amundsen mener dette kan oppnås ved å lokke med gulrot.

- Erna Solberg forsøkte å tvinge kommunene gjennom straff. Det mener jeg ikke man skal gjøre. Å bruke belønning som virkemiddel er det beste. Det har de gjort i Danmark. Det er kun et par kommuner som er blitt tvunget til sammenslåing, sier Amundsen til Nationen.

Han ser for seg at Norge bør ha rundt 100 kommuner, men vil ikke fastsette et endelig tall.

- Det er litt vanskelig å si nøyaktig tall. Men hvis du ser på regionrådene, der man har funnet naturlige samarbeidsformer, vil du ha et godt utgangspunkt, sier Amundsen.

Han mener det ville ha vært et bredt politisk forlik på Stortinget dersom Senterpartiet ikke hadde sittet i regjering med Arbeiderpartiet. Sp er kritisk til kommunesammenslåing fordi partiet har mange ordførere i dag, hevder Amundsen.

- De vil miste mange tillitsvalgte hvis en rekke kommuner blir slått sammen, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere