RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Arbeidsledig, AKU, SSB, Ledig, Arbeidsledighet
Arbeidsledig, AKU, SSB, Ledig, Arbeidsledighet Foto: Scanpix (Scanpix)

Vil kutte i sykelønnen

Sist oppdatert:
- Vi i Unge Venstre våger å si det helt opplagte.

Unge Venstre vil innføre graderte sykemeldinger og stimulere til verdiskapning.

- Norge har verdens høyeste sykefravær. Vi i Unge Venstre tør å si det helt opplagte, nemlig at det vil bli mindre sykefravær hvis det blir mindre lønnsomt å være sykmeldt, Derfor vil Unge Venstresredusere sykelønnsutbetalingene til 80 prosent og halvere den maksimale sykelønnstiden, sier sentralstyremedlem i Unge Venstre, Kjartan Lunde i en melding.

Forskning viser at reduserte ytelser gir lavere fravær. Også regjeringens ekspertgruppe har tidligere vært klare på at det er hevet over enhver tvil at reduksjon i lønn ved fravær reduserer det totale sykefraværet.

- En liberal velferdsstat skal være raus overfor de som faller utenfor, men den skal også verdsette arbeidsinnsats. Unge Venstre vil ha velferdsordninger som gjør det mer lønnsomt å gå på jobb enn å være hjemme, sier Lunde.

Unge Venstre er også positive til økt bruk av gradert sykemelding og tidligere rehabilitering.

Unge Venstre ønsker også å få ned korttidsfraværet ved å innføre karensdager. Unge Venstre vil ha en ordning der man ikke mottar lønn de to første dagene av et sykefravær, med mindre det fremlegges sykemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere