RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil la eldre «shoppe» omsorg

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Arbeids- og administrasjonsminister Morten A. Meyer (H) vil gi de eldre en sjekk som de kan bruke til å handle omsorgstjenester hvor de vil og av hvem de vil.

Valgfrihet er et av Høyes viktigste motto ved neste Stortingsvalg, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Under Høyres landsmøte til helgen vil partiet vedta at kommunene skal ta i bruk prinsippet om å la pengene følge brukeren.

- Arbeiderpartiet forsvarer fortsatt A4-løsninger hvor alle uavhengig av behov krever det samme. På den annen side står Høyre for løsninger hvor omfang og innhold i tjenestene skal tilpasses enkeltmennesker. Det å gi innbyggerne mulighet til selv å velge vil gjøre stat og kommuner mer brukerrettet, sier administrasjonsministeren til ANB.

Meyer avviser at forslaget vil føre til at bestemor legges på anbud, og hevder at med Høyres nye forslag vil bestemor selv få bestemme hva som er best for henne.

Og regjeringens ferskeste statsråd ønsker ikke å stoppe med enkle hjemmetjenester. Han vil også innføre valgfrihet når tyngre omsorgstjenester er nødvendig, og vil oppheve kommunegrenser i forhold til sykehjemsplasser, skriver Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere