RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Firdaposten

Vil la madrasser ligge

Sist oppdatert:
Ambulansesjef Stian Sægrov tilbakeviser at han vil fjerne pasientmadrasser fordi de er for gode.

Madrassen du ser på bildet har skapt full krig i Florø. De ble gitt som en gave fra de etterlatte etter Rolf Orheim i 2005. I stedet for blomster til begravelsen ba det etterlatte om en gave til ambulansene i Florø. Resultatet var innkjøp av to spesialsydde Tempur-madrasser til en verdi av 13.000 kroner.

- Urettferdig
Det som har provosert beboerne i Florø, er at ambulansesjef i Helse Førde, Stian Sægrov, nå har bedt ambulansepersonellet i Florø i Sogn og Fjordane ta ut madrasser som de har fått i gave fra lokalbefolkningen. Ifølge lokalavisa Firdaposten vil Sægrov fjerne madrassene fordi de er for gode.

- Standardmadrassene vi har i dag er definert som gode nok. Det skal ikke være slik at pasienter fra Årdal skal ha mindre komfortable madrasser enn pasientene i Florø, sier Stian Sægrov til Firdaposten.

- Kan brukes etter behov
Men Sægrov tilbakeviser overfor Nettavisen at han har sagt dette.

- Jeg står ikke ved de sitatene. Det jeg har sagt, er at ambulansene er tjent med å ha et likeverdig tilbud. Hvis det er slik at det er medisinsk sett behov for slike madrasser, så må vi gjøre endringer for alle, sier Sægrov.

- Betyr det at du vil ta ut Tempur-madrassene?

- Nei, det betyr at vi har vurdert dem for å ikke være standardutstyr, men et supplement som kan brukes ved behov.

- Ikke bra for alle pasienter
Sægrov understreker at det er medisinske årsaker til at Tempur-madrassene ikke skal brukes for alle pasienter som blir kjørt av ambulansene i Florø.

- Noen av pasientene har godt av å ligge på slike madrasser. Det gjelder for eksempel pasienter som må ligge på båre i mange timer, pasienter som er tynne og avmagrede og kreftpasienter. Så finnes det pasientgrupper som ikke har godt av å ligge på en slik madrass, blant ustabile pasienter og pasienter som er alvorlige skadde, traumatiserte pasienter som må ligge flatt og hardt. Hvert enkelt tilfelle bør vurderes.

- Ambulansepersonellet i Florø sier at det ikke er mulig å bytte ut madrassene på grunn av store avstander i distriktet?

- Bårene er utformet slikt at det fullt mulig å bruke forskjellige madrasser. Vi har totalt fire forskjellige madrasser som vi bruker, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere