RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil la politiet overvåke mer

Sist oppdatert:
Større mulighet til å foreta romovervåking og til å avlytte telefoner er blant forslagene Politimetodeutvalget mener vil forbygge kriminalitet. Mandag blir forslagene overlevert justisministeren.

- Vi har forventninger om nye og utvidede muligheter til å forebygge kriminalitet. Blant annet har det vært snakk om at politiet bør få adgang til å foreta romavlytting, noe vi selv har ment burde være tillatt når det gjelder særlig grov kriminalitet, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til NTB.

Blant tiltakene som Politimetodeutvalget vil foreslå regulert gjennom lovverket er romovervåking med mikrofoner og kameraopptak. Dette er tiltak som ikke brukes i dag. På andre områder foreslås det elektronisk spaning av kjøretøyer og kommunikasjonskontroll av data og telefontrafikk.

- Problemet i dag er at det må foreligge mistanke om at en kriminell handling er begått før man kan iverksette etterforskning. Vi har vurdert om slike tiltak kan settes i verk før handlingen er begått, sier leder av utvalget, førstelagmann Odd Jarl Pedersen, til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere