Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil la vanlige folk gå i Mille-Marie-skog

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Miljøvernminister Knut Arild Hareide (KrF) vil ikke at allmennheten skal utestenges fra Mille-Marie Treschows private skog i Larvik.

Den 1.300 dekar store skogen rundt Mille-Marie Treschows private gods, Fritzøehus i Larvik, har vært inngjerdet og avlåst for allmennheten i over 75 år. Kommunestyret i Larvik vedtok tidligere i høst at skogen skulle forbli stengt.

– Det bør være mulig å finne gjerdeløsninger som gir allmennheten lettere atkomst til området og som samtidig sikrer at de to viltartene som befinner seg innenfor verneområdet, ikke rømmer, sier Hareide til NTB.

– Dette har vært prøvd flere ganger tidligere av andre ministere og fylkesmannens miljøvernavdeling. Alle har konkludert med at i valget mellom biologisk mangfold og allmennhetens frie ferdsel, så må allmennhetens rettigheter vike. Jeg tolker Hareides innspill som oppfordring til å myke opp dagens besøksordning og å gjøre disse bedre kjent, sier ordføreren i Larvik, Øyvind Riise Jenssen (H), til NTB.

Området rundt Fritzøehus er gjerdet inne for å hindre at de to viltartene dåhjort og mufflon, en søreuropeisk villsau, ikke skal spre seg til andre områder. Artene ble satt ut på eiendommen på 1920-tallet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!