RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Vil lage festning mot selgere

Sist oppdatert:
Forbrukerrådet krever forhåndssamtykke ved telefon- og dørsalg. Og de får ikke spurt hvis du har reservert deg ...

Dermed støtter rådet forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

- I praksis vil et samtykke bety et forbud mot telefonsalg, og det ønsker vi velkommen. Vi registrerer mange forbrukersaker på dette området, sa Thon til Nettavisen i høst.

Forbrukermyndighetene kommer med forslagene i høringssvar til den nye markedsføringsloven.

Skjerper dagens lovverk
Forbrukerrådet innstiller på at forbrukerne må ha gitt sitt samtykke på forhånd ved telefon- og dørsalg, og at den næringsdrivende må ta initiativet til å innhente dette. Det innebærer en skjerping av dagens reservasjonsordning, der initiativet hvis man vil reservere seg må tas av forbrukerne selv.

- Å kreve forhåndssamtykke er det samme som å sette kroken på døra for en stor bransje, og vi sier definitivt nei til et slikt forslag, sa daglig leder Therese Fevang i Norsk Direktemarkedsførings Forening i høst.

Reservasjon for pengeinnsamling
- I utgangspunktet krever vi at telefonsalg fra ideelle og humanitære organisasjoner stilles på linje med annen telefon-markedsføring, med unntak for rene pengeinnsamlinger, sier seniorrådgiver Anne Sofie Faye-Lund i Forbrukerrådet til rådets nettside.

Forbrukerrådet går inn for en reservasjonsordning ved pengeinnsamlinger via telefon, og vil også støtte reservasjonsordning for uadressert reklame.

I dag kan du reservere deg mot adressert reklame og telefonsalg ved å klikke her.

Forbrukerrådet krever også et forbud mot direktereklame mot barn og unge under 16 år og støtter forslaget om å gi Forbrukerombudet/Markedsrådet nødvendig kompetanse til å håndheve og sanksjonere urimelig og ulovlig markedsføringspraksis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere