*Nettavisen* Nyheter.

Vil lage sodd av E.coli-kjøtt

Meråker Kjøtt ønsker å lage trøndersodd av 374 kilo E.coli-mistenkt kjøtt.

22.08.06 10:10

2. august sendte bedriften en søknad til Mattilsynet hvor de ber om å varmebehandle det mistenkte E.coli-partiet til trøndersodd, melder NRK.

Tidligere har bedriften detstruert 1,4 tonn kjøtt etter at bakterien E.coli O103 ble funnet i sauekjøtt i mai.

Det aktuelle partiet omfatter 374 kilo frossen vakuumpakket flatbiff, ytrefilet og indrefilet.

- Vi koker kjøttet her på forhånd. E.coli-bakterier blir drept på 73 grader, og vi går derfor god for at kjøttet er trygt som ferdigkokt vare, sier Pedersen til Adresseavisen.

Ifølge Mattilsynet er ikke søknaden ferdigbehandlet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.