RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil leve uten rus

Sist oppdatert:
Knut og Siv har kommet seg ut av narkouføret og får behandling. Nå kan et stivbeint krav fra sosialkontoret tvinge dem tilbake til gata.

Nesten en prosent av Oslos befolkning er i dag sprøytenarkomane. Knut Løvli og kona Siv er de to narkomane som ble omtalt i Dagbladet - de fant kjærligheten, tigget penger for å få råd til bryllup og brudekjole - og gjennomførte med stil.

Nå har den tidligere skogsarbeideren vært rusfri i 17 måneder, mens Siv nettopp har begynt på avrusing. Hun soner nå 30 dager i fengsel. Hjemme venter Knut og hunden Lucky.

- Sosialkontoret ringer når vi er på vei til fengselet i Fredrikstad. Da får vi beskjed om at jeg må skaffe en bolig i Oslo kommune før Siv er ute om 30 dager. Hvis ikke mister hun subutexen, sier Kjetil til TV 2 Nyhetene.

Den siste tiden har campingvogna vært hjemmet til Knut og Siv, noe som fungerer bra. Paret har kommet seg ut av byen og bort fra det gamle miljøet i sentrum. Men for sosialkontoret er ikke campingvogna godt nok som fast bosted. Og fast bosted må paret ha for å få beholde subutexen som gjør at Siv holder seg rusfri.

- Hvis vi mister subutexen, så ryker først Siv utpå, så klarer jeg å holde en liten stund før det går galt med meg også, mener Knut.

Knut er fortvilet og håper nå saken kan ordne seg før Siv kommer ut fra soning.

- Nå trodde jeg vi var ferdig med å slåss med å komme oss videre. Bygge opp livet og nedbetale gjeld, sånn at vi kunne få et normalt liv og komme tilbake til samfunnet, sier Knut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere