RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil lære drosjedrift av Bergen

Sist oppdatert:
Drosjenæringen i Oslo kan bli omorganisert etter mønster fra Hordaland.

Byrådsleder Erling Lae (H) tror en omorganisering av drosjenæringen vil gjøre det lettere å slå ned på skattesnusk og andre regelbrudd. Det melder TV 2 Nyhetskanalen.

Se nyhetsinnslag på TV 2 Sumo her

500 sjåfører har svindlet
I Oslo har nærmere 500 drosjesjåfører svindlet staten for en halv milliard kroner. Mandag begynte straffesaken i Oslo tingrett mot de første fem tiltalte.

Samtidig diskuterer politikerne behovet for en kraftig omorganisering av hele drosjenæringen.

Viser til Hordaland
- En mulighet vi ser på nå er om man kan omorganisere taxinæringen tilsvarende det man har i Hordaland hvor det er taxiselskaper som er organisert som aksjeselskap, sier byrådsleder Erling Lae (H) til TV 2 Nyhetskanalen.

Drosjesvindelen i Oslo har vært mulig fordi drosjesjåførene i dag har organisert sin næringsvirksomhet i enkeltmannsforetak med selvstendig regnskapsplikt. Dersom næringen blir omorganisert i aksjeselskaper, kan myndighetene lettere kontrollere virksomheten på lik linje med det som i dag gjøres med skjenkebevillinger i utelivsbransjen.

- Fordi vi der har et annet regelverk, som gjør at vi omgående kan gå inn når vi vet det er regelbrudd, skatteunndragelser eller andre ting, og noe sånt burde det også vært i taxinæringen, sier Lae ifølge TV 2 Nyhetskanalen.

Hovedtiltalt møtte ikke
Hovedmannen i drosjesvindelsaken som startet i Oslo tingrett mandag, en 33 år gammel mann, er tiltalt for brudd på regnskapsloven og ligningsloven. Han skal ha unnlatt å regnskapsføre 2,5 millioner kroner fra kjøringen, og i tillegg ha latt være å oppgi 2,9 millioner kroner i inntekter på sjåførene sine, skriver iOslo.

Da saken startet mandag, møtte han ikke opp. Mannens forsvarer hadde en legeerklæring på at han hans klient hadde brukket armen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere