RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil nekte fattige turister visum

Sist oppdatert:
Visumpliktige turister kan risikere å måtte stille en bankgaranti på 50.000 kroner for komme inn i Norge dersom Jan Simonsen får det som han vil. Forslaget får bred støtte.

Ideen er at dersom en person som har kommet til Norge på turistvisum plutselig ønsker å søke om asyl i Norge, vil 50.000 kroner havne i statskassen. Ideen er ifølge Aftenposten bygget på en modell fra Danmark, som siden oktober i fjor åpnet for å kreve depositum fra alle som får innvilget turistvisum.

I Norge har en rekke partier på Stortinget innrømmer at dagens system med turistvisum har sine klare svakheter og ber nå Regjeringen utrede en ny ordning der personer fra land med visumplikt må stille bankgaranti for å få innvilget turistvisum, skriver Aftenposten.

Forslaget som er behandlet i Stortingets kommunalkomité ble fremmet av den tidligere Frp-politikeren Jan Simonsen, nå tilhørende Demokratene.

- Det er vel første gang Demokratene får tilslutning for et slikt forslag. Overraskende positivt at man vurderer forslaget nøkternt uten å skjele til hvem det kommer fra, sier Simonsen til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere