*Nettavisen* Nyheter.

Vil nekte fattige turister visum

Visumpliktige turister kan risikere å måtte stille en bankgaranti på 50.000 kroner for komme inn i Norge dersom Jan Simonsen får det som han vil. Forslaget får bred støtte.

26.02.05 03:59

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Knut Falch / SCANPIX

Ideen er at dersom en person som har kommet til Norge på turistvisum plutselig ønsker å søke om asyl i Norge, vil 50.000 kroner havne i statskassen. Ideen er ifølge Aftenposten bygget på en modell fra Danmark, som siden oktober i fjor åpnet for å kreve depositum fra alle som får innvilget turistvisum.

I Norge har en rekke partier på Stortinget innrømmer at dagens system med turistvisum har sine klare svakheter og ber nå Regjeringen utrede en ny ordning der personer fra land med visumplikt må stille bankgaranti for å få innvilget turistvisum, skriver Aftenposten.

Forslaget som er behandlet i Stortingets kommunalkomité ble fremmet av den tidligere Frp-politikeren Jan Simonsen, nå tilhørende Demokratene.

- Det er vel første gang Demokratene får tilslutning for et slikt forslag. Overraskende positivt at man vurderer forslaget nøkternt uten å skjele til hvem det kommer fra, sier Simonsen til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.