RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen

Vil oppheve «vanlig samvær»

Barne- og familiedepartementet foreslår å oppheve begrepet «vanlig samvær» i forslaget til ny barnelov og i stedet lovfeste at foreldrene skal avtale samvær til barnas beste.

- Samvær bør avtales ut fra hva som er den beste løsningen for hvert enkelt barn og den aktuelle familiens situasjon, og ikke ut fra en generell standard, sier barne- og familieminister Laila Dåvøy i en pressemelding fra departementet.

Ifølge dagens lovtekst tilsvarer «vanlig samvær» én ettermiddag i uken, annenhver helg, to uker i sommerferien og jul eller påske. Dette blir av mange oppfattet som det normale, og det er uheldig, mener departementet. I forslalget til endringer i barneloven vil departementet hjemle at samvær skal avtales på individuell basis ut i fra hva som er til barnets beste.

Barne- og familiedepartementet foreslår i tillegg meklingsplikt for samboere med felles barn ved samlivsbrudd. Fram til nå er det bare gifte foreldre som skal separeres eller skilles, og foreldre som ønsker å reise rettssak om barna, som er pålagt å møte til mekling.

Høringsfristen er 11. februar 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere