RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil opprette klageordning for passasjerer

KLAGEORDNING: Ketil Solvik-Olsen (Frp) vil opprette en nasjonal klageordning for passasjerer med buss, trikk, T-bane og bybane.
KLAGEORDNING: Ketil Solvik-Olsen (Frp) vil opprette en nasjonal klageordning for passasjerer med buss, trikk, T-bane og bybane. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Er du misfornøyd med at for eksempel bussen aldri dukket opp, kommer nå samferdselsministeren deg til unnsetning.

Departementet til statsråd Ketil Solvik-Olsen (Frp) vil nemlig opprette en nasjonal klageordning for passasjerer med buss, trikk, T-bane og bybane.

– Vi vil gi busspassasjerer utvidede rettigheter og etablere en nasjonal klageordning for disse passasjerene med buss, trikk, T-bane og bybane, sier Solvik-Olsen.

Samferdselsdepartementet sendte fredag ut på høring et forslag om endringer i transportklagenemndforskriften, yrkestransportforskriften og en egen gjennomføringsforskrift for å gjennomføre EUs forordning om busspassasjerers rettigheter.

– Samtidig åpner vi Transportklagenemnda for henvendelser fra passasjerer med buss, trikk, T-bane og bybane. Det betyr at passasjerer som ikke får medhold i klagen sin til transportøren, kan bringe saken videre til en nøytral klagenemnd, sier samferdselsministeren.

Høringsfristen er 26. september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere