Vil prøve drapssak i Strasbourg

Foto: Tore Eriksen (TV 2 Nettavisen)

22-åringen som er dømt for å ha steinet en 16-åring til d øde i Orkdal, får ikke saken sin opp i Høyesterett. Forsvarer John Christian Elden (bildet) vil legge saken fram for menneskerettighetsdomstolen.

19.08.03 00:29

Høyesteretts avslag på anken betyr at dommen fra Frostating lagmannsrett på 14 års fengsel blir stående, skriver Aftenposten. Den domfelte Frank Ove Øyangen ble imidlertid tidligere frifunnet for drapet i samme rett.

Frostating lagmannsrett frikjente Øyangen for drapet i oktober 2001, men Høyesterett opphevet dommen på grunn av saksbehandlingsfeil. Frostating fastsatte i mai i år dommen til 14 års fengsel.

- Vi setter spørsmålstegn ved om det er rettslig adgang til å gjøre det på denne måten. Saken er så spesiell og prinsipiell at vi ønsker å legge den frem for menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, sier forsvarer John Christian Elden til Aftenposten.

Det var natt til 17. mai 2000 at to sovende ungdommer ble angrepet med store steiner ved Lauvåsen fritidspark i Orkdal. 16-årige Morten Kristiansen døde av de omfattende skadene han ble påført.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.