RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tore Eriksen (TV 2 Nettavisen)

Vil prøve drapssak i Strasbourg

Sist oppdatert:
22-åringen som er dømt for å ha steinet en 16-åring til d øde i Orkdal, får ikke saken sin opp i Høyesterett. Forsvarer John Christian Elden (bildet) vil legge saken fram for menneskerettighetsdomstolen.

Høyesteretts avslag på anken betyr at dommen fra Frostating lagmannsrett på 14 års fengsel blir stående, skriver Aftenposten. Den domfelte Frank Ove Øyangen ble imidlertid tidligere frifunnet for drapet i samme rett.

Frostating lagmannsrett frikjente Øyangen for drapet i oktober 2001, men Høyesterett opphevet dommen på grunn av saksbehandlingsfeil. Frostating fastsatte i mai i år dommen til 14 års fengsel.

- Vi setter spørsmålstegn ved om det er rettslig adgang til å gjøre det på denne måten. Saken er så spesiell og prinsipiell at vi ønsker å legge den frem for menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, sier forsvarer John Christian Elden til Aftenposten.

Det var natt til 17. mai 2000 at to sovende ungdommer ble angrepet med store steiner ved Lauvåsen fritidspark i Orkdal. 16-årige Morten Kristiansen døde av de omfattende skadene han ble påført.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere