*Nettavisen* Nyheter.

Vil returnere flere mindreårige

Trygve G. Nordby, UDI-direktør.

Utlendingsdirektoratet (UDI) vil neste år intensivere arbeidet med å spore opp foreldre og returnere enslige mindreårige asylsøkere.

02.12.04 10:47

- Tallet på enslige mindreårige som i dag gjenforenes med sine foreldre, er altfor lavt. Retur til hjemlandet skal være like naturlig som bosetting i Norge dersom dette viser seg å være til barnets beste, sa direktør Trygve G. Nordby en UDI-konferanse 29. og 30. november.

Gjennom et eget oppsporingsprosjekt ønsker UDI å systematisere og effektivisere oppsporingsarbeidet. Oppsporingen skal starte straks den enslige mindreårige ankommer, og skal foregå parallelt med behandlingen av asylsøknad og planlegging av bosetting, heter det i en pressemelding fra UDI.

Oppsporing skal også fortsette etter vedtak og bosetting så lenge personer er mindreårige og det er muligheter for gjenforening.

De siste to årene har 13 enslige mindreårige i Norge blitt gjenforent med omsorgspersoner i hjemlandet eller andre land. Det arbeides for tiden med ytterligere tre saker. I Sverige har man i samme periode lykkes i oppsporing og gjenforening i 50 saker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.