RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil selge salmonella-kjøtt

Kjøttindustrien vil ha tillatelse til å varmebehandle salmonellainfisert kjøtt slik at det kan selges som menneskemat.

På Lillehammer står 5,3 tonn kjøttboller som Gilde Norsk Kjøtt ønsker å selge, men de får det ikke fordi Mattilsynet setter foten ned. Kjøttbollene er nemlig laget av salmonella-smittet kjøtt, skriver VG.

Det som opprinnelig var rå hamburgere, er blitt varmebehandlet og omprodusert til kjøttboller. Nå vil norsk kjøttindustri selge det salmonella-smittede kjøttet.

- Akkurat dette lille partiet betyr ikke så mye fra eller til. Men vi mener det er av prinsippiell betydning å få en avklaring i denne saken. Kjøttbollene er varmebehandlet, og det er 100 prosent sikkert at varen ikke lenger inneholder salmonellasmitte, sier direktør Knut Framstad i Gilde Norsk Kjøtt til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere