RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil sende B-gjengen til Brasil

Sist oppdatert:
Frp er usikker på om de skal be regjeringen opprette en utleveringsavtale med Brasil slik at de mistenkte i B-gjengen kan sendes ut av Norge.

HELL (Nettavisen): Landsmøtet i Frp vedtok søndag at stortingsgruppa i partiet skal ta stilling til om de skal sende en henvendelse til Storberget.

TV 2 Sumo: Se TV 2-innslag her

Brasil har bedt om at 7 av de totalt 29 som ble pågrepet under aksjonen i Oslo, som blant annet involverte den såkalte B-gjengen, bli utlevert for å stilles for retten i samba-landet.

I resolusjonsforslaget påpeker Frp at justisminister Knut Storberget (Ap) har sagt at en utlevering vil være ulovlig fordi Norge og Brasil ikke har noen utleveringsavtale.

- Dette viser at Knut Storberget ikke er villig til å ta et skikkelig oppgjør med de kriminelle. Som justisminister for en flertallsregjering har han alle muligheter til å igangsette arbeidet med å opprette en utleveringsavtale med Brasil, heter det i resolusjonsforslaget.

- Landsmøtet er opptatt av et regelverk som er i tråd med folks rettsoppfatning der kriminelle blir rettsforfulgt og straffet. Disse har vært arrestert gjentatte ganger, og jeg vil sette en stopper for denne type gjenger. Da er det viktig å finne gode virkemidler, sa Siv Jensen på pressekonferansen i etterkant av landsmøtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere