*Nettavisen* Nyheter.

Vil sende flere asylsøkere hjem

UDI vil sende ut flere asylsøkere i 2006. I dag bor 1.700 asylsøkere i norske asylmottak til tross for at de har fått endelig avslag på sine søknader.

13.01.06 08:04

En fjerdedel av disse asylsøkerne er barn. Siden 2002 har det vært en dobling i antallet asylsøkere som fortsetter å bo på asylmottakene etter at de har fått endelig avslag, skriver Aftenposten.

Vil sende flere ut
Nå ønsker UDI å fokusere sitt arbeid på å få disse asylsøkerne ut av Norge.

- I 2006 vil UDI ha mer fokus på returarbeidet. Det blir vanskelig. Det er en utfordring at så mange blir boende etter endelig avslag. Vi vil se på hvordan vi kan motivere dem til å reise hjem. Vi er nødt til å vurdere virkemidler som returavtaler med enkelte land, økt motivasjonsarbeid rettet mot enkelte person og intensivert samarbeide med International Organization for Migration (IOM), sier Manuela Ramin-Osmundsen, assisterende direktør i Utlendingsdirektoratet.

Søker omgjøring
Ved utgangen av 2005 var det 1708 personer som er bosatt i norske asylmottak som har fått endelig avslag. Av disse har 762 personer bodd i Norge i over tre år etter at de mottok sitt endelige avslag på asylsøknaden.

En del av disse asylsøkerne prøver stadig å få omgjøringsbegjæringer gjennom for å få opphold i Norge. Det finnes ingen grense for hvor mange slike begjæringer en asylsøker kan levere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.