RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil sende Monsen til 1600-tallet

Foto: Stian Nicolasjon (Rødt)
Sist oppdatert:
- Monsens meninger hører hjemme på 1600-tallet, mener Rødt, som har bygget en tidsmaskin for å sende henne dit.

I kveld mottar Nina Karin Monsen Fritt Ords pris i Operaen. En pris som er blitt svært omstridt på grunn av Monsens uttalelser om homofiles rettigheter til å få barn.

I boken «Kampen om ekteskapet og barnet» sidestiller Monsen homofile med psykisk utviklingshemmede som «kan ha krav på trygd som medfødt ufør». Tidligere vinner av prisen, homoaktivisten Kim Friele, har returnert sin pris som følge av at Monsen nå får den.

Hylles av bin Laden
Også partiet Rødt reagerer. En gruppe som kaller seg Mørkemenn for Monsen, med utspring i Rødt, vil i kveld demonstrere ved å gi Monsen en litt spesiell hyllest på vei inn i Operaen. Blant de som hyller Monsen vil være Osama bin Laden, Pave Benedikt den XV og Sarah Palin.

- Vi ønsker å vise at Nina Karin Monsen og hennes holdninger dessverre ikke er marginaliserte, men representative for en rekke mektige mørkemenn fra Taliban til det republikanske partiet, sier Elin Volder Rutle i Rødt, som står bak den ironiske «støttemarkeringen».

Sendes tilbake i tid
Gruppen vil også gi Monsen en tidsmaskin.

- Monsens meninger hører hjemme på 1600-tallet, og vi håper hun vil ta tidsmaskinen i bruk for å reise tilbake til det århundret hvor hun hører hjemme, sier Elin Volder Rutle.

- Vi mener at de holdningene hun viser overfor homofile er holdninger som tilhører fortiden. Og holdninger som unge folk i dag er glad de er kvitt, sier Mimir Kristjanson, valgkampsekretær for Rødt, til Nettavisen.

- Men, skal ikke Monsen ha rett til å si det hun mener?

- Selvfølgelig skal hun få si det hun mener. Vi vil ikke forby henne det. Men jeg skjønner ikke hvorfor hun skal premiers for å komme med sånne ytringer mot en svak gruppe i vårt samfunn. Dette er ytringer vi vil bekjempe, sier Kristjanson.

1000 ventet til demonstrasjon
Også Kim Friele og Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) vil stille opp utenfor Operaen i kveld og demonstrere.

- Det kommer til å bli heftig. I appellen vil jeg konsentrere meg om å snakke om ytringsfrihet, sier Friele til Aftenposten.no.

Hun tror at rundt 1000 personer kommer til å demonstrere ved Operaen før utdelingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere