RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil sende muslimer til Tyrkia

Sist oppdatert:
Siv Jensens partilag skal i helgen stemme over ti forslag om å begrense innvandringen til Norge - spesielt av muslimer og prostituerte.

Siv Jensen og hennes partifeller i Oslo skal blant annet stemme over et forslag fra Nordre Aker Frp om å begrense innvandringen av muslimer til Norge, ved å påvirke muslimske land til å motta muslimske flyktninger.

- Like barn leker best. Det er tankegangen som ligger bak. Det er selvfølgelig lettere for dem å tilpasse seg sin egen kultur, sier formann i lokallaget, Hans Arthur Aanesen til TV 2 Nettavisen.

I forslaget heter det at flyktninger med muslimsk religiøs- og kulturell bakgrunn som kommer til Norge og andre ikke-muslimske land ofte medfører store integreringsproblemer.

- Det dreier seg jo om problemer som innvandrerne og flyktningene selv tar opp. Det kan gå på religion og en annen måte å være på. Jeg synes at nabolandene burde være mer velvillige til å hjelpe personer med muslimsk bakgrunn, sier Arne Østreng, som skal legge fram forslaget.

Siv Jensen og hennes partifeller skal stemme over et forslag om at regjering/storting i større grad skal arbeide for at «det finnes plass til flyktninger i land med kulturer og verdigrunnlag mer lik deres egen enn hva tilfellet er i Norge».

 Tyrkia i særklasse
- Hvilke land er det dere mener muslimske flyktninger bør sendes til i stedet?

- Det må være land det er fred i. Tyrkia er i en særklasse. Landet blir EU-medlem og må forholde seg til menneskerettighetene. Tyrkia er absolutt en potensiell mulighet, sier Aanesen.

- Kulturen til de som flykter og kulturen i disse landene er mer samstemmende enn om de flykter til land med helt annen kultur enn de kommer fra, sier Østreng.

- Nå oppfordres det fra Stortinget, regjeringen og Islamsk Råd til dialog for å roe ned striden om Muhammed-tegningene. Mener du forslaget bidrar til dialog?

- Dette er skrevet før de siste hendelsene. Det er problemstillinger mange har vært opptatt av og ønsker å få diskutert, sier Frp-politikeren.

For mange i Groruddalen
Den politiske debatten på årsmøtet til Oslo Frp i helgen ser ut til å bli sterkt preget av innvandringsspørsmålet ut fra antallet resolusjoner om temaet. Hele ti av de 26 resolusjonene går på dette temaet.

Årsmøtet skal blant annet ta stilling til om det bør innføres en innvandringspause av hensyn til Groruddalen og andre bydeler på østkanten i Oslo, med høy andel innvandrere fra ikke-vestlige land.

- Siden så mange innvandrere i Norge søker seg til Oslo øst, må innvandringen til Norge derfor begrenses til et absolutt minimum for en tid framover, heter det i resolusjonsforslaget fra fylkesformann Peter N. Myhre.

Innpåslitne prostituerte
Bjerke Frp er spesielt opptatt av at det er for mange utenlandske prostituerte i hovedstaden.

- I Oslo dominerer utenlandske prostituerte gateprostitusjonen fullstendig, og utgjør over 75 prosent av de prostituerte totalt (¿) Resultatet er at innpåslitne prostituerte plager menn på gaten i Oslo, heter de i et resolusjonsforslag.

I resolusjonen hevder Bjerke Frp at de utenlandsk prostituerte fotfølger norske menn, og opptrer så vulgært og voldelig at norske menn må ty til mildere makt for å riste av seg kvinnene.

- Som mann kan du i dag risikere å bli plaget av prostituerte kvinner mot din vilje over hele Norge, heter det.

Politiet bør få mer penger for å få slutt på plagsomm trafficking, foreslår Bjerke Frp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere