RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

Vil skape opprør i Norge

Organisasjon håper at du blir med på opprør i norske gater.

Det er ikke ofte IT-interesserte står i front for et rasende menneskehav. De liker best å ta kampen foran skjermen.

Noen steder går likevel grensa. Grensen kalles Datalagringsdirektivet.

Les hva Datalagringsdirektivet egentlig er her.

- Det bør startes et folkeopprør
Datatilsynet er sterkt kritiske til Datalagringsdirektivet, og har lenge etterlyst en debatt angående direktivet.

Bransjeorganisasjonen IKT-Norge etterlyser søker nå noe mer enn en debatt. De maner til folkeopprør om politikerne ikke tar ansvar.

- Datalagringsdirektivet er foreslått for å bekjempe blant annet terrorisme, men terrorens bakmenn er ikke dummere enn at de allerede har funnet bakveier. Man står derfor i fare for å lage et direktiv som overvåker og rammer alle uskyldige, mens de med kriminelle hensikter går fri. Men politiet synes å mene at det vil være kjekt ha en slik database for å kunne sjekke alle norske borgere. Det bør startes et folkeopprør mot Datalagringsdirektivet, skriver Per Morten Hoff fra IKT-Norge i en uttalelse.

Les også:
Staten vil unngå overvåkning
Vil du bli overvåket?

I uttalelsen påpeker han at det allerede er mye overvåkning i samfunnet i dag, og at en ytterligere overvåkning vil true retten til privatliv, en rett nedfelt i menneskerettighetene. Om ikke politikerne klarer å ivareta denne retten må vi altså selv ta ansvar.

- Orwell roterer i sin grav
Han mener det dessuten er svært bekymringsfullt at det norske politiet har gått ut med støtte til datalagringsdirektivet.

- Får politiet det som de vil i Norge, vil nok George Orwell rotere i sin grav i Sutton utenfor Oxford. Orwell bommet med noen år, men hans visjon er i ferd med å bli en ubehagelig sannhet om ikke politikerne slår ring om personvernet. Stopp datalagringsdirektivet - stopp big brother, skriver han i meldingen.

Direktivet er for tiden til behandling hos Samferdselsdepartementet. De har tidligere opplyst Teknofil om at de jobber hardt med å se hvordan de kan unngå å implementere direktivet i sin helhet i Norge.

Denne saken er hentet fra forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere