RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil skrive bok om Lindås-drapet

Sist oppdatert:
Mandag nektet Ola Thune å fortelle det han vet om Lindås-drapet til politiet i Bergen. Samtidig avslørte han at han vurderer å skrive bok om saken.

Tidligere Kripos-topp og privatetterforsker Ola Thune møtte mandag til rettslig avhør i Bergen tingrett, etter å ha nektet å avgi forklaring til politiet i Bergen. I tingretten fastholdt han at han måtte ta hensyn til tauhetsplikten sin og derfor ikke kunne gi informasjon han hadde fått mens han jobbet for drapsdømte Truls Guttormsen og hans advokat Odd Drevland.

Men til Bergensavisen fortalte han at han vurderer å skrive bok om saken, som han han betydelig innsikt i.

- Jeg har skrevet noe. Og det er helt klart at jeg kanskje kommer til å gjøre det, men det er ikke en beslutning som er fattet. Foreløpig er det helt i det blå, sier Thune til BA.

På spørsmål om hvordan han kan gi ut bok og samtidig ikke villle vitne i retten, svarer han at i en bok kan han bruke dekknavn.

Bergen tingrett fastslo at han må vitne i saken, men slipper å si noe av det Guttormsen og Drevland har fortalt ham i fortrolighet. Informasjon han har fått fra andre, derimot, må han fortelle om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere