RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Vil skyte hissige måker

Sist oppdatert:
På metallverket i Høyanger går de ansatte daglig i frykt for angrep fra luften.

(iBergen.no) : - Måsene er svært aggressive. Hvis du er oppe på taket og jobber, risikerer du å bli angrepet av tre-fire stykker i slengen. De har til og med tatt hjelmen min, sier sikkerhetssjef Terje Skuggedal ved Hydro i Høyanger til iBergen.no.

Nå har Høyanger Industri- og Næringspark opprettet sitt eget jaktlag med en erfaren heimevernsmann som leder for å få bukt med måkeproblemet. Skyte- og sikkerhetssoner er opprettet, og nå mangler bare godkjenning fra politiet og kommunen før jaktlaget kan gå i gang med å rydde bort problemet, skriver avisen Firdas nettutgave.

Skuggedal innrømmer at det er et drastisk skritt man nå tar, men hevder måkeproblemet går ut over sikkerheten til arbeiderne. I tillegg til angrep på taket, skal måkene også ha utført angrep både mot gående og kjøretøy på bakkenivå.

– Dersom man må bruke kroppsbevegeløser for å beskytte seg mot angrep fra luften, kan man lett miste den oppmerksomheten som er nødvendig for både å utføre arbeid og å oppholde seg inne på området. Problemet er bare blitt verre og verre, sier Skuggedal.

Ifølge Firda er det både fiskemåker og gråmåker som har slått seg ned på takene i industri- og næringsparken. Takene, som er store og varme, fungerer som hekkeplass for fuglene.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere