Vil slå sammen Catch og Kripos

Foto: (Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX .)

Justisminister Odd Einar Dørum samlet fredag alle toppene i Politi-Norge for å drøfte planene om en «spissing» av kampen mot organisert kriminalitet.

Torsdag la en arbeidsgruppe under ledelse av sjefen for Catch, politimester Beate Gangaas, fram sitt forslag til det Dørum har kalt et nytt «Rikskrim».

Etter hva NTB erfarer er den viktigste konklusjonen i rapporten at spesialenheten Catch bør bli en del av Kripos.

Politidirektør Ingelin Killengreen vil ikke opplyse noe om innholdet i rapporten. Til NTB sier hun at hun mottok rapporten fredag og at den raskt vil bli vurdert. I løpet av neste uke vil den bli overlevert justisministeren.

Ikke imponert
- Rapporten er altfor defensiv. Ressursene burde vært samlet, blant annet gjennom en sammenslåing av Kripos og Økokrim, og i tillegg burde Dørum ha varslet at han vil bruke mer penger for å nå sine mål, sier lederen for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, i en kommentar.

Johannessen deltok i fredagens møte sammen med blant andre Riksadvokaten, sjefen for Økokrim, sjefen for Kripos, politidirektøren og ellers en rekke andre av Politi-Norges topper.

Nå har forbundet fått frist til tirsdag med å levere en skriftlig kommentar til rapporten.

Omorganisering ingen løsning
Johannessen håper Dørum kan vise større handlekraft enn de forsiktige forslagene om en viss omorganisering som ligger i rapporten fra utvalget.

- Hva fremtidsrettet etterforskning innebærer, har vi nettopp fått et godt eksempel på ved pågripelsen av en danske som er mistenkt for et drap på grunn av en DNA-kode i Kripos-arkivet, sier Johannessen.

- Omorganiseringer i toppen oppklarer ikke forbrytelser. Det gjør bare bedre arbeidsmetoder og mer effektiv bruk av ressurser, mener politiforbundets leder.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag