Vil sparke Karlsvik

Foto: mil.no

Forsvarsstaben ønsker å avskjedige kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik.

28.04.06 09:14

Karlsvik har i cirka et halvt år vært gransket for blant annet økonomiske misligheter. I tillegg til en intern etterforskning i forsvaret, har også politiet i Hordaland etterforsket kontreadmiralen i lengre tid. Etter det TV 2 Nettavisen erfarer skal innstillingen etter politietterforskningen være like om hjørnet.

Nå har imidlertid forsvarsstaben sendt sin sak til forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Eriksen (Ap), som har siste ordet isaken.

Ifølge VGs kilder går innstillingen ut på at Karlsvik bør få fyken, noe som i så fall hører til sjeldenhetene.

Verken Karlsviks advokat, Dag Steinfeld, eller statssekretær Espen Barth Eide (Ap) i Forsvarsdepartementet vil kommentere opplysningene.

«Spanderte» Devold-middag
TV 2 Nettavisen har det siste året hatt flere avsløringer rundt kontreadmiral Karlsviks økonomiske økonomisk mislighold og ureglementert bruk av Forsvarets midler i perioden 2001 til 2005, mens han var sjef for Sjøkrigsskolen i Bergen

Det hele begynte med avsløringer om at Forsvaret fikk regningen for bursdagsfesten til Karlsviks kone og at han også bestilte utstyr fra bedriften hvor kona jobbet.

Den mest oppsiktsvekkende avsløringen kom etter at det ble oppdaget at Karlsvik hadde sendt inn en regning fra restaurant Paris Texas hvor det ble spist blåskjell og drukket vin sammen med en i «ledelsen i FD» (Forsvarsdepartementet, red.anm.). Ingen turde å vedkjenne seg middagen før TV 2 Nettavisen kunne vise bildene av Karlsvik og daværende forsvarsminister Kristin Krohn Devold.

I tillegg har Karlsvik blant annet levert inn reiseregninger på golfturer, blomster, pornoblader, tivolibesøk, leie av vannscootere og solsenger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.