*Nettavisen* Nyheter.

Vil sparke voldstiltalt politimann

Aktor i saken der fire polititjenestemenn i Follo politidistrikt er tiltalt for vold, mener den ene politimannen ikke kan fortsette i jobben sin.

I dag var det sluttprosedyrer i saken mot de fire polititjenestemennene i Follo politidistrikt som er tiltalt for for vold og skadeverk i tjeneste. Aktor Jan Egil Presthus la ned påstand om at den eldste og mest erfarne politimannen måtte fradømmes jobben sin, skriver Østlandets Blad.

Den 35 år gamle politiførstebetjenten er tiltalt etter straffelovens paragraf 229 for å ha slått Jihanger Ali Aziz og kona Hooma Mohammadi med hånden og en Maglite etter en politijakt lørdag 11. juni i fjor.

- Kan ikke fortsette
- Jeg kan ikke se at det er mulig å fortsette som politimann dersom han blir dømt for noe slikt, sa aktor, Jan Egil Presthus fra Spesialenheten for politisaker under sin prosedyre i Nedre Romerike tingrett onsdag, ifølge Østlandets Blad.

For de tre andre polititjenestemennene som er tiltalt, la aktor ned påstand om bøter på 8000 kroner for to av dem, 5000 kroner for den ene. I tillegg la aktor ned påstand om oppreisning på til sammen 150.000 kroner, 100.000 kroner fra politimannen som risikerer å miste jobben og 25.000 kroner fra to av de tre andre tiltalte.

- Brutalt møte
Like etter hendelsen i fjor møtte TV 2 Nettavisen de fornærmede, Jihanger Ali Aziz og kona Hooma Mohammadi, på sykehuset.

Kona innrømte at mannen ikke stoppet for politiet, og at han kjørte med promille. Likevel reagerte ekteparet kraftig på måten de skal ha blitt behandlet på.

Hooma fortalte om et særdeles brutalt møte med lovens lange arm.

- Da mannen min så politiet, ble han redd og snudde, men politiet kjørte etter oss. Jeg sa at han måtte stoppe, for politiet her i Norge er ikke slik som politiet i Irak. Men han hørte ikke på meg, og forsøkte å kjøre fra politiet, sa Hooma til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.