RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil språkteste alle treåringer

Bør barn helt ned i treårsalderen språktestes?
Bør barn helt ned i treårsalderen språktestes? (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Påtroppende leder i Oslo Frp, Camilla Wilhelmsen, vil lovfeste språksjekk av alle barn.

– Foreldrene bør ha på norsk TV og lese norske bøker, sier Camilla Wilhelmsen til Aftenposten.

Hvis det ikke kommer noen overraskende benkeforslag, overlater Christian Tybring-Gjedde stafettpinnen til Camilla Wilhelmsen i helgen.

Byrådet i Oslo jobber allerede med språk i barnehagen, men Wilhelmsen vil gå lenger og ønsker å lovfeste språkvurdering av treåringer etter modell fra Danmark.

Camilla Wilhelmsen vil språkteste barn ned i treårsalderen.

– I 2011 ble det nedfelt i lovs form at barna skal språkvurderes når de fyller tre år, og at foreldrene ikke kan sette seg mot det. Det tror jeg er veldig viktig og riktig. Jeg håper vi kan få regjeringen på banen og mener det kanskje er den viktigste integreringssaken vi har i dag, sier Wilhelmsen.

Wilhelmsen foreslår også at barn som ikke går i barnehage, og ikke har gode nok norskferdigheter, eller har en forelder som lever av offentlige ytelser skal tvinges til å begynne i barnehage eller delta i språkgruppe.

– Det er et drastisk virkemiddel, men konsekvensene kan bli enda større for barnet. Når vi vet at 70 prosent av innvandrerbarna som begynner i osloskolen ikke kan norsk godt nok, og at mange har bodd i Norge i hele sitt liv, da må du sette i gang tiltak, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere