RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stoppe hackere in spe

En fersk undersøkelse viser at en av fem ungdommer kjenner til noen som har utført eller forsøkt å hacke via internett. 14 prosent mener det er lite eller ikke alvorlig å hacke.

Ungdoms holdning til internett og hacking er kartlagt i en ny undersøkelse. Dette er viktig informasjon for samfunnstryggheten - som er svært sårbar.

Tre år gammel rørte han en PC for første gang og mulighetene fra PC-en til Stian Sigurd Seland er ubegrenset

- Det finnes jo flere typer hacking. Det finnes dem som hacker for å lage tull, mens andre gjør det for å finne sikkerhetshull, sier han til TV 2 Nyhetene.

Derfor mener Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap det er viktig å vite hva og hvordan ungdom tenker om dette.

- Jeg pleier å si at de har hjernen helt ute i fingertuppene, sier Jon A. Lea i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Teknologien har ingen begrensninger. Det er holdningene som må styres

- Moderne teknologisk infrastruktur er veldig sårbar og da gjelder det å ta tak i de som i første rekke forholder seg til infrastruktur, Vi har kanskje vært så fascinert av den nye teknologien at vi ikke har tenkt nok på å skape et trygt samfunn, sier Lea til TV 2 Nyhetene.

Undersøkelsen viser at 21 prosent mellom 14 og 18 kjenner til noen som har utført eller forsøkt å hacke via internett.

14 prosent mener det er lite eller ikke alvorlig å hacke.

Stian Sigurd mener han kunne ha avslørt statshemmeligheter.

- Hvis jeg gikk inn for det, ville jeg nok klare det, men etter ti minutter ville jeg hatt Politiets sikkerhetstjeneste på døra, så jeg er ikke for fristet, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere