RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stoppe tiggerne

Foto: Thor Benjamin Brekken (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Justisminister Knut Storberget vurderer å gjeninnføre et generelt forbud mot tigging.

Torsdag gikk Hanne Sophie Greve ut i Aftenposten og sa at man burde forby tilreisende å tigge i Norge.

- Vi vet at menneskehandel foregår i stor stil koblet mot tigging, tyverier eller en blanding av begge deler både i Romania og nabolandene. Vi vet også at det er svært brutalt, en variant av moderne slavehandel, sa lagdommer og menneskerettighetsekspert Greve til avisen.

Les saken: Vil ha forbud mot tilreisende tiggere

Justisministeren gir nå Greve rett i at tiggingen er knyttet opp til menneskehandel og organisert kriminalitet.

- Dette har antatt helt andre dimensjoner og en helt annen karakter enn da vi fjernet forbudet mot tigging. Det har rett og slett gått for langt, sier Storberget til Aftenposten.

Avisen skriver at han nå finkjemmer lover og forskrifter for å se hvordan utenlandske tiggere kan stanses. Om nødvendig vil han gjeninnføre et generelt forbud.

- Menneskehandel er ikke enkelt å avdekke. Men det kan være mulig å vise bort tiggere og stanse aktiviteten. Men da trengs det lovhjemler. Trenger politiet lovendringer må vi sørge for det, sier han til avisen.

Storberget drar også fram Bergen, som allerede har innført meldeplikt for tiggere. Justisministeren mener flere bør kopiere ordningen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere