RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil straffe slibrig snakk

Sist oppdatert:
Voksne som bruker SMS og internett til å begå overgrep mot mindreårige, skal straffes.

Justisminister Knut Storberget (Ap) vil straffe personer som utfører seksuell adferd som slibrig snakk eller blotting overfor mindreårige via elektroniske kommunikasjonsmidler.

Det kom fram på en pressekonferanse tirsdag.

I tillegg vil Storberget innføre en ny straffebestemmelse som innebærer at domstolene kan straffe personer som bruker elektroniske kommunikasjonsmidler for å utføre seksuelle overgrep mot barn.

Det kan bli snakk om strafferamme på bøter, eller fengsel inntil et år.

- Vanskelig grenseoppgang
Storberget foreslår at straffeansvaret inntrer først når et fysisk møte med barna er i ferd med å bli gjennomført.

- Det er vanskelig å vite når en skal pålegge straffeansvar. Skal det for eksempel være når en reiser for å møte barnet? Det er vanskelig i forhold til hva som kan bevises, sier Storberget.

Han utelukker ikke at noen høringsinstanser vil be om at regjeringen innfører straffeansvar tidligere enn når det fysiske møtet med barnet skjer.

- Holdninger er viktig
Storberget mener at en presisering av at det er forbudt å sende slibrig snakk til mindreårige på for eksempel sms er viktig fordi dette ofte er foranledningen til seksuelle overgrep.

- Jeg utelukker absolutt ikke at vi vil bruke bøter i slike tilfeller. Hvis en så begir seg videre inn i handling, kommer en ytterligere økning av stafferammen, sier han til TV 2 Nettavisen.

Ham mener at en slik presisering også kan bidra til å endre holdninger i samfunnet generelt til slike meldlinger.

Jusistidepartementet sender nå forslaget til presisering av straffelovens paragraf 201 ut på høring, med høringsfrist 1. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere