RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ta opp politiavhør på bånd

Om ikke lenge kan det du sier i politiavhør bli tapet. Styringsgruppa for bruk av lydopptak råder Justisdepartementet til dette.

- Politiet må få mulighet til å benytte lydopptak på permanent basis ved politiavhør, foreslår Styringsgruppa.

De mener bruk av lydopptak vil styrke politiavhøret som bevis, samtidig som bruk av lydopptak vil gjøre kvaliteten på selve avhøret bedre.

Hele bransjen med
Prosjektet for bruk av lydopptak under politiavhør startet i 1998. Det har gått som lokale prosjekt ved Økokrim, Nordmøre og Romsdal politidistrikt og Narkotikaseksjonen ved Oslo politidistrikt. Fra 2000 ble prosjektet utvidet til også å omfatte Kriminalpolitisentralen, i tillegg til et eget prosjekt for videoopptak ved Oslo politidistrikt.

Avdelingsdirektør Magnar Aukrust i Justisdepartementet har ledet styringsgruppa, som også har hatt representanter fra Riksadvokatembetet, Politidirektoratet, Økokrim, Kriminalpolitisentralen, Politihøgskolen, Politiets datatjeneste, i tillegg til de ansattes organisasjoner i politiet.

På Politihøgskolen
Styringsgruppa anbefaler blant annet at lydopptak som metode skal inngå i undervisningen ved Politihøgskolen, og at det skal legges til rette for at alle politidistriktene og politiorganene med etterforskingsoppgaver kan bruke lydopptak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere