RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil tilgi sin manns morder

Sist oppdatert:
Enken etter dødsranet i Stavanger snakker om sin dype sorg og tilgivelse i et menighetsblad.- Jeg må være villig til å tilgi andre, sier Aslaug Klungland.

I et intervju med Lund & Heskestad menighetsblad blir Aslaug Klungland stilt følgende spørsmål:

- Er du og dine nærmeste villig til å tilgi drapsmannen og i tilfelle hvordan er dette mulig?

- Jeg har selv fått lov til å ta imot tilgivelse fra Gud og andre mennesker. Jeg har tilgitt Arne, og Arne har tilgitt meg når vi har gjort noe vondt mot hverandre. Derfor må også jeg være villig til å tilgi andre, sier Aslaug Klungland i intervjuvet, som TV 2 Nettavisen har fått tilgang til.

- Skal treffe Arne igjen

Klungland ble skutt og drept under ranet 5. april i fjor.

Aslaug Klungland røper i interjuvet også at hun har et håp om å treffe ektemannen sin igjen.

- Arne er trygg nå og jeg har et håp om å få treffe han igjen. For de som ikke har en kristen tro må døden være definitiv. Arne har det godt nå og føler ikke noe savn slik som oss. Håpet at jeg en gang skal treffe Arne igjen betyr svært mye for meg, sier hun i intervjuet med menighetsbladet.

- Vil ikke fylle hjertet med hat

I intervjuvet sier Aslaug at hun ikke er fylt med raseri og hat etter drapet.

- Jeg har heller ikke lyst til å fylle hjertet mitt med hat. Hatet ødelegger bare for oss selv, og jeg har heldigvis sluppet å kjempe mot det. Hatet hjelper heller ikke gjerningsmennene. Jeg er også glad for at barna ikke er fylt med hat.

I intervjuvet innrømmer hun at hun ser frem til å få vite hvem drapsmannen er og hvem som tok livet av ektemannen.

- Jeg vet ikke hvordan jeg kommer til å reagere hvis den dagen kommer og jeg får vite hvem drapsmannen er. Jeg ser i grunnen ikke på ham som skjøt som drapsmannen, men mer på hele gjengen som var med. Men jeg ville gjerne møtt gjerningsmennene ansikt til ansikt, forteller Klungland til Lund & Heskestad menighetsblad.

- Gud hadde kontrollen
I intervjuet snakker hun ut om hva Gud har betydd i tragedien.

- Så kom mandagen med alt kaoset. Noe av det første jeg tenkte på var at Gud hadde kontrollen. Jeg klamret meg til dette, og det ga meg trygghet. Det er mange ting jeg ikke har svar på, men jeg stoler på at Gud har andre tanker enn våre, fortsetter hun.

Aslaug forteller at hun aldri har klandret Gud for drapet.

- Jeg tror ikke Gud på noen måte ville at Arne skulle bli skutt. Det var et resultat av menneskers ondskap. Etterpå er jeg blitt styrket av andres forbønn og omsorg. Vår felles kristne tro og fellesskap har vært en svært god opplevelse i denne tiden, forteller Aslaug Klungland, til Lund Heskestad menighetsblad.

18 siktet
Denne uken ble det kjent at politiet har funnet AG3-geværet som ble brukt til å drepe politihelten.

Så langt er 18 personer siktet i etter Nokas-ranet. Ti av dem sitter varetektsfengslet, fire er løslatt, men fortsatt siktet og tre personer er etterlyst.

Nylig ble det kjent at Nokas-ranerne trodde de skulle klare å få med seg et utbytte på 1,3 milliarder kroner .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere