*Nettavisen* Nyheter.

Vil tiltale åtte for menneske-handel

Politiet har avsluttet etterforskningen og vil ha åtte personer i fengsel for menneskehandel i Bergen.

07.06.07 17:01

(iBergen.no) Sju av de åtte personene som befinner seg i politiets varetekt, er siktet for menneskehandel. Den siste for hallikvirksomhet. Opprinnelig var elleve personer siktet i saken.

Storaksjon
Alle ble pågrepet i en større aksjon politiet foretok mot prostitusjonsmiljøet i Bergen og Oslo i høst. Flere ble arrestert i utlandet, deriblant en 52-årig thai-svensk kvinne i Göteborg. Hun er blitt utpekt som en av hovedaktørene i virksomheten, som skal ha administrert kjøp, salg og import av thailandske kvinner til Norge og Sverige.

Flere av kvinnene skal ha blitt tvunget til prostitusjon, deriblant på det påståtte bordellet Wat Po ved Nikolaikirkeallmenningen i Bergen sentrum.

Avslørt av prostituert
Saken kom i politiets søkelys da en kvinne hevdet å ha vært et offer for menneskehandlere og satt i arbeid ved massasjeinstituttet Wat Po. Innehaveren, en 53-årig thailandsk kvinne, skal angivelig ha tjent to millioner kroner på menneskehandelen.

Ingen av de siktede har bekreftet kvinnens historie overfor politiet og samtlige fastholder sin uskyld.

Størst i Norge
Etter omfattende etterforskning, har politiet avsluttet arbeidet og oversendt saken til statsadvokaten i Hordaland, med innstilling på tiltale etter siktelsen. En avgjørelse om saken skal prøves for retten, vil ventelig falle om to uker.

Politijurist Steinar Andersen vil ikke kommentere saken, utover at politiet overfor sju av de siktede har innstilt på tiltale etter straffelovens paragraf 224, som er straffebudet for menneskehandel.

Strafferammen for menneskehandel er fem års fengsel. Saken vil bli en av Norgeshistoriens største prostitusjonssaker, dersom den kommer for retten.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.